Maailman nopein neurokirurgi

Luin Helsingin Sanomista artikkelin "Leikkaan niin kauan kuin pystyn seisomaan käsilläni kaksi minuuttia", 70 vuotta täyttävä huippukirurgi Juha Hernesniemi sanoo - "Vielä onnistuu, joka aamu".
Hernesniemi on huippu kirurgi, joka on yksi maailman kärjessä olevista kirurgeista. Hernesniemi leikkaa satoja potilaita vuodessa ja koko uransa aikana hän on ollut mukana 70 000 potilaan leikkaushoidossa. Hän ei aijo lopettaa uraansa vielä.

Minun mielestäni on todella kiva, että on iäkkäämpiä kirurgeja. Iäkkäämmät kirurgit osaavat hommansa niin hyvin, että he voivat auttaa nuorempia.

On hyvinkin mielenkiintoista, että näinkin pätevä kirurgi löytyy Suomesta. Itselläni on aina ollut se käsitys, että parhaat lääkärit ja kirurgit ovat Amerikassa hienoissa sairaaloissa. Oli todella yllättävää lukea artikkeli ja saada tietää, että Suomessa ja muissakin Euroopan maissa on päteviä todella hyviä kirurgeja.

Mielestäni näistä pätevistä, lahjakkaista ja kokeneista kirurgeista täytyy pitää kiinni. He ansaitsevat työnsä ja heitä pitää kunnioittaa. Yksi ihminen voi taidoillaan pelastaa jopa kymmenien tuhansien ihmisten elämän. Herää ajatus, että millainen maailma olisi, jos kirurgeja tai lääkäreitä ei olisi olemassa.

Kommentit

Suositut tekstit