Työtä rahasta vai rakkaudesta

Luin Lauri Järvilehdon blogikirjoituksen Älä tee työtä rahasta. Blogikirjoituksessa Lauri kertoi, että työtä ei kannata tehdä rahasta, vaan kannattaa tehdä sellaista työtä mistä itse nauttii ja ansaita siitä rahaa. Itse olen samaa mieltä. Ei kannata tehdä sellaista työtä josta ei ollenkaan pidä, kun voi tehdä haluamaansa työtä ja ansaita siitä rahaa. Itse aion isona etsiä sellaisen työn josta nautin, mutta silti ansaitsisin riittävästi rahaa, koska tahdon elättää itseni ja perheeni. Mielestäni tärkeintä työnteossa on kuitenkin se, että tulee toimeen työkavereiden kanssa ja ryhmähenki on hyvä. En itse tahtoisi työskennellä työssä, jossa ryhmähenki on huono ja kukaan ei tule toimeen toistensa kanssa.

Vaikka etsisi itselle unelma työn, se ei välttämättä ole aina kivaa. Työ on työtä ja huonoja päiviä mahtuu aina mukaan. Työnantajat eivät välttämättä aina miellytä.

Itse en kuitenkaan tahdo ottaa kantaa siihen, miten töitä kannattaa tehdä. Mielestäni jokaisen pitäisi tehdä juuri sitä mitä itse tahtoo. Ymmärrän sellaisia perheen isäntiä, jotka tekevät hikihatussa sellaista työtä, josta eivät pidä, mutta ansaitsevat paljon rahaa vain elättääkseen perheensä ja antamalla lapsille kaiken mahdollisen ollakseen hyvä isä. Jokainen ihminen on erilainen, ja jokaisella on elämässä eri tähtäin jota päin mennä.

Kommentit

Suositut tekstit